Alguns mercats de Barcelona han estat pioners en el cobrament de les bosses de plàstic. Molts ja van començar a aplicar aquesta mesura el setembre de l’any passat. Un dels darrers a sumar-se a la iniciativa ha estat el Mercat de Lesseps, just per sobre de la travessera de Dalt. Amb aquest ja són 23 d’una quarantena els mercats municipals que incentiven l’ús del carretó d’anar a comprar o el cabàs.

Des de fa uns mesos el Mercat de Lesseps i 22 mercats més de la ciutat han optat per cobrar les bosses de plàstic. La iniciativa de cobrar les bosses d’un sol ús s’avança a la normativa europea que ha posat com a data límit el 2019 per reduir en un 50 % el consum d’aquestes bosses ja que triguen entre 200 i 400 anys a degradar-se. A més, la UE espera que el 2025 la xifra hagi baixat fins a un 95 %.

Un any després d’iniciar-se la campanya “Mercats verds, lliures de bosses de plàstic”, el consum d’aquestes bosses s’ha reduït en més d’un 50 % als mercats de la ciutat. Per aquest motiu el Mercat de Lesseps ha volgut sumar-se a la iniciativa i per incentivar els compradors se’ls dóna com a obsequi una bossa reciclable. Malgrat això asseguren que cal fer encara molta feina.

Altres mercats municipals que també cobren les bosses són el del Carmel, Sarrià, Santa Caterina, la Concepció, la Mercè, Vall d’Hebron, Hostafrancs, la Marina, Sants, Provençals, Sant Antoni, el Clot, Sant Martí i la Llibertat.