Avui preparem un bàsic, el fumet o brou de peix que ens servirà com a base per a multitud d’elaboracions. Per a arrossos, fideus, sopes i cremes de peix o de marisc, guisats i moltes altres receptes.

Amb els fons de cuina podem enriquir elaboracions de tota mena, per la qual cosa és bo tenir-los fets amb anticipació. En el cas del fumet, es prepara en poc més de mitja hora i podem congelar-lo. És una bona opció si fem bastant quantitat.

Podem utilitzar caps de rap, lluç, rèmol o altres tipus de peix. I per descomptat no poden faltar unes bones verdures. Anem amb la recepta.

Ingredients:

  • 1 kg. espines de peix
  • Caps i pells de marisc (opcional)
  • 4 l Aigua
  • 1 pastanaga
  • 1 porro
  • 1 branca d’api
  • 1 ceba
  • Pebre negre en gra
  • Llorer
  • Julivert

Fumet

Preparació:

  1. Necessitem un recipient alt i gran per a poder fer una bona quantitat.
  2. Per a fer el fumet, introduïm tots els ingredients la cassola o olla amb l’aigua freda i encenem el foc al màxim.
  3. A mesura que va escalfant-se va pujant una escuma que anem llevant amb una escumadora.
  4. Quan comenci a bullir, baixem el foc i deixem que bulli suau 30 minuts.
  5. Apaguem i rectifiquem de sal.
  6. Una vegada colat el brou, podem conservar-lo durant 3 dies en la nevera i fins a 3 mesos en el congelador, on estarà llest per a quan el vulguem utilitzar o incorporar a qualsevol altra recepta com a base.
  7. Per a congelar el brou de peix prèviament l’hem hagut de deixar refredar a temperatura ambient per a després omplir els recipients aptes per a congelar.

Trobaràs tots el ingredients a les parades de peix i verdura del Mercat.

Per: Silvia de ChupChupChup