La carn de conill és un aliment de gran versatilitat gastronòmica i admet una àmplia varietat de preparacions culinàries. Es pot preparar rostit, al forn, a la planxa, saltat, ofegat amb verdures, estofat, marinat, guisat, confitat, fregit…

Casa a la perfecció amb multitud d’herbes aromàtiques (llorer, julivert, farigola, romaní, etc.) que, al seu torn, potencien les seves qualitats organolèptiques, amb fruita seca, bolets, verdures, arròs, llegums, etc.

El conill ibèric està criat amb plantes aromàtiques, es caracteritza per una cria en un entorn de benestar i una alimentació sana. La carn de conill és molt digestiva i baixa en greixos, és font de proteïnes i té un alt contingut en vitamines. És ideal per al consum de tota la família.

Els protagonistes de la recepta  d’avui són el conill ibèric, la cervesa i la mel.

Ingredients:

  • 1 conill d’1 kg aprox
  • 3 cebes mitjanes
  • 1 dl d’oli d’oliva verge
  • 1 llesca de pa fregit
  • 1 ampolla petita de cervesa
  • 1 cda rasa de farina
  • 1 btanca de farigola i romer
  • 1 cda petita canyella molta
  • 1 cda de mel
  • Sal
  • Pebre

Conill a la cervesa

Preparació:

  1. En una cassola escalfar l’oli d’oliva i ofegar les cebes picades.
  2. Trossejar el conill i afegir-lo a la cassola. Quan es dauri, salpebrar i afegir les herbes aromàtiques. Opcionalment afegir el fetge del conill, daurar i reservar.
  3. Picar en el morter el pa fregit, la canyella i la mel, desfer amb una mica de cervesa i ruixar amb això el conill en la cassola.
  4. Regar amb la resta de la cervesa i deixar coure durant ½ hora, amb la cassola tapada.
  5. A la mitja hora empolvorar-ho amb la cullerada de farina, perquè la salsa s’espesseixi. Si falta líquid se li pot afegir una mica d’aigua.
  6. Ho deixem coure 20 minuts més o fins que estigui tendre.
  7. Treure el conill de la cassola i passar pel xinès tota la salsa incloent el fetge del conill.
  8. Cuinar-ho tot junt un parell de minuts i llest per servir.

On trobaràs els productes: Pollerías Natalia, El cafetó del Mercat, Queviures Xavier, Fruites El Cim.

Per: Silvia de ChupChupChup