Elaborar bé la pasta pot semblar fàcil, però no ho és. Per això us expliquem una sèrie de trucs i tècniques per a poder coure la pasta de manera adequada i de la millor forma possible, per a gaudir d’un bon plat de menjar sa a més de ser apte per a qualsevol mena d’edat i persona.

La pasta és un aliment ric d’elements nutritius importants i és un aliment digerible. No obstant això, per a conservar tals característiques ha de coure de manera uniforme, sense parts crues i no ha de dispersar les seves pròpies substàncies nutritives en l’aigua, durant la cocció.

Per a bullir la pasta hem de seguir una sèrie de pautes que ens permetran gaudir de tot el seu sabor i textura.

Consells i trucs per a cuinar la pasta

  • Triar el tipus de pasta: Abans de res, que sigui de qualitat. Quant al tipus de pasta, tria la que s’adapti millor als ingredients que l’acompanyin.
  • Cuinar en una gran cassola i amb 1 litre d’aigua per cada *100g de pasta. Aconseguirem que la pasta no es pegui entre ella i, en disposar d’una gran cassola, podrem moure-la sense que quedi pegada. No és necessari afegir oli a l’aigua de la cocció.
  • Tirar la pasta quan l’aigua ja estigui en ebullició. Tindrem el foc bastant alt durant la cocció per a evitar que el procés es talli. Remoure de tant en tant amb una cullera de fusta per a evitar que es pegui.
  • El temps de cocció. És molt important respectar els temps de cocció que figuren en l’envàs. Són els adequats tant a la grandària com a la forma i ingredients de la pasta. D’aquesta manera gaudirem d’una pasta “al dente” és a dir, al punt.
  • Quan estigui llesta, l’escorrem immediatament i la barregem amb la seva salsa o acompanyament per a aprofitar la calor que conserva. També podem guardar una mica d’aigua calenta per a fer la salsa lleugera en cas que sigui necessari.
  •  Escórrer bé, però cura, sense refrescar la pasta. Això de tirar un doll d’aigua freda sobre ella l’única cosa que fa és eliminar el salat i el sabor.
  • Preparar la salsa abans que la pasta. Així, quan estigui cuita podem barrejar-ho tot abans de servir, aconseguint així que agafi el gust i quedi tot ben integrat, amb els sabors junts.
  • Triar la millor salsa, ja que hi ha algunes que queden millor amb un tipus o un altre de pasta, ja sigui de tomàquet, cremosa, bolonyesa, de verdures, etc. Hem de saber triar-la en cada ocasió per a poder aconseguir un “matrimoni perfecte”.
  • Afegir els condiments una vegada la pasta està escorreguda i no abans.Què et semblen els nostres consells? La prepares d’una altra forma?

 

Pasta

Trobaràs tot tipus de pasta i productes italians en El Gourmet Italià de Lesseps i Queviures Xavier.