Avui fem uns fideos a la cassola de tardor. Receptes de tota la vida, que les nostres mares i àvies sempre han fet i nosaltres continuem preparant en les nostres cuines.
La recepta és una “versió de tardor”, variant amb carn de pollastre i bolets. Bolets variats que ja estan en els nostres mercats, en plena temporada. Així són una mica diferents als clàssics de sempre.
El sabor és espectacular, molt de tardor. Anem amb la recepta.
Ingredients:(per a 4 persones)
- 300 g de pollastre tallat petit
- 50 g de bolets variats (rovellons, rossinyols)
- 400 g de fideus núm. 4 (100 g per persona)
- 1 ceba
- 2 grans d’all
- 1 pebrot verd
- 1 pastanaga
- 2 tomàquets madurs
- 1 gotet de vi
- 2 gots de brou
- 1 fulla de llorer
- 1 manoll de julivert
- Oli d’oliva verge
- Sal
- Pebre
Preparació:
- Sofregir el pollastre salpebrat en una cassola amb oli d’oliva calenta. La retirem i reservem.
- En el mateix oli escalfar la ceba i els alls tallats.
- Passats un parell de minuts afegir el pebrot verd i la pastanaga tallats.
- Afegir una fulla de llorer i deixar a foc suau uns 7-8 minuts.
- Continuar amb el tomàquet triturat o ratllat.
- Incorporar el got de vi i una cullerada de julivert picat.
- Donar unes voltes i sumar el pollastre que teníem reservat i els fideus.
- Barrejar tot bé i afegir el brou d’ocell (3 x quantitat de fideus aprox.)
- Rectificar de sal i pebre al gust. Deixar coure tapat uns 7-8 minuts o fins que estigui al punt. Depèn marca de fideus.
- Si falta líquid afegir més brou o aigua. Ha de quedar caldós.
- Saltar els bolets en oli calent a foc viu i afegir-les quan faltin un parell de minuts.
- Acabar de coure i servir calent.
On trobaràs els productes: Pollerías Pérez , Aviram Barceló Queviures Xavier, Fruites El Cim, Mora Naturals
Per: Silvia de ChupChupChup