Avui cuinem unes mandonguilles de rap amb gambes. És un plat que et sorprendrà pel seu deliciós sabor i per la seva senzilla elaboració. A més, precisament en ser mandonguilles casolanes, és perfecta perquè els nens mengin peix d’una manera més variada i divertida.

En lloc de rap, pots fer-les amb lluç o amb un altre peix, variant d’ingredients o aprofitant el que tenim per casa. Anem a la cuina.

Ingredients:

  • 1 kg de rap net
  • 1/2 kg de gambes pelada
  • 6 llagostins
  • 1 ceba
  • 1 ou
  • Farina
  • 1-2 cdas pa ratllat
  • 1 got de vi blanc
  • Oli d’oliva
  • Sal
  • Safrà
  • Pebre negre
  • Julivert

Mandonguilles de rap

Preparació:

  1. Preparar un fumet ràpid amb el cap, l’espina i les pells del rap.
  2. Posar en una cassola amb aigua i sal.. Afegir una rama de julivert. Deixa bullir uns minuts. Treu l’espuma, cola i reserva.
  3. Picar els lloms de rap i les cues de gamba. Picar finament mitja ceba i afegir. Reserva l’altra meitat.
  4. Afegir sal i pebre i barrejar. Afegir un ou batut, una cullerada de pa ratllat i barrejar bé.
  5. Formar les mandonguilles amb la massa, passar per farina i fregir en una paella amb abundant oli calent.
  6. Retirar a un plat amb paper absorbent per a eliminar l’excés de greix.
  7. Colar la meitat de l’oli de la fritada a una altra paella.
  8. Picar l’altra meitat de ceba i escalfar. Afegir el vi blanc i 3-4 cassons de brou de peix, el safrà i deixar bullir.
  9. Afegir les mandonguilles i cuinar altres 4-5 minuts. Desprès els llagostins i deixar un parell de minuts.
  10. Triturar la salsa perquè quedi homogènia i servir amb unes fulles de julivert.

Trobaràs aquests productes en Peix i marisc Jordi, Mora Naturals.

Per: Silvia de ChupChupChup