El salmó, en qualsevol de les seves formes, és un dels peixos que més agrada i ens dona molt joc en les preparacions de les receptes. Amb la seva suau textura, és deliciós si es fa al forn, i és molt senzill de preparar.
La recepta d’avui, farcit d’espinacs i gambes es prepara en tot just trenta minuts.En la peixateria t’ho netegen d’espines i t’ho deixen a punt per cuinar.
Ingredients:
- 1 cua de salmó
- 500 g d’espinacs
- 200 g cua de gamba
- 2 cebes de Figueres
- 2 grans d’all
- 1 llimona
- Oli d’oliva verge
- Farigola
- Sal
- Pebre negre
Preparació:
- Rentar els espinacs, les escorrem bé i les posem a coure en aigua salada uns 3 minuts.
- Escórrer bé els espinacs, pressionant sobre un colador per a eliminar l’excés d’aigua.
- Si les compres congelades, seguir les instruccions de descongelació.
- Mentrestant, pelar les cebes i tallar en juliana. Fer el mateix amb els grans d’all.
- En una paella, escalfar oli d’oliva i escalfar la ceba i all, només que prengui color.
- Afegir els espinacs i ofegar durant 3-4 minuts. Sumar-li les cues de gamba i ho deixem un parell de minuts. Afegim sal i pebre al gust.
- Preparar una safata de forn i posar la meitat de la cua de salmó. Salpebrar i repartir per damunt la mescla d’espinacs i gambes.
- Cobrir amb l’altra meitat de la cua del salmó i lligar amb fil.
- Col·locar unes rodanxes de llimona o llima sobre la pell del salmó i pintem amb una mica més d’oli.
- Cuinar en el forn durant uns 18-20 minuts aproximadament.
- Treure del forn, retirar el fil i decorar amb unes branques de farigola.
On trobaràs els productes: Peixateria Pilar, Pescados Maribel, Congelats Verdi.
Per: Silvia de ChupChupChup