És temps de plats de cullera i sopes calentes i reconfortants. L’hivern ens porta bones verdures plenes de nutrients i vitamines que podem utilitzar en molts dels nostres guisats i potatges.
La coliflor, el bròcoli o les cols de tota classe, són ideals per a preparar sopes d’allò més variades i combinen amb altres verdures, o cereals a més de carns i peixos.
Ingredients:
- 1/2 col
- 1 porro
- 1 pebrot vermell petit
- 2 tomàquets madurs
- 1 cda de pebre roig picant (o dolç si ho prefereixes)
- Oli d’oliva verge
- Sal
- Pebre
- 2 fulles de llorer
- 1 l. brou de verdures
- Mandonguilles (4-5 per ració)
- Una mica de farina
Preparació:
- Lava i talla la col en juliana. Fes el mateix amb el porro i el pebrot vermell.
- En una cassola escalfa oli d’oliva i ofega el porro tallat, afegeix el pebrot vermell i deixa coure un parell de minuts.
- Quan prengui color afegeix el tomàquet madur ratllat i deixa coure uns cinc minuts a foc lent.
- Afegeix la col, dóna unes voltes i empolvora amb una cullerada de pebre roig dolç.
- Cobreix amb el brou de verdures. Afegeix un parell de fulles de llorer i deixa-ho coure uns 15 minuts a foc lent.
- Enfarina les mandonguilles i escalfa oli d’oliva en una paella per a marcar-les abans d’afegir-les a la sopa.
- Agrega-les a la cassola i deixa que es cuini tot junt uns 5-6 minuts més
- Rectifica de sal i pebre al teu gust i quan estigui llesta, servir calenta.
Trobaràs aquests productes en la Xarcutería Toñis, Fruites y verdures Mora Naturals, Herboristeria i Dietètica La Font de l’Àngel i Especialitats Congelats Verdi.
Per: Silvia de ChupChupChup