Les truites farcides són una temptació. És una elaboració fàcil que podem preparar amb ingredients que tinguem per casa i variar amb ells. De diferents verdures segons la temporada, de peixos o carns, embotits o de botifarra, per posar alguns exemples. Amb la varietat de truites gaudeix tota la família, les podem fer al gust de tots.

Són perfectes per a preparar amb antelació, per a portar-te-la d’excursió o portar-te-la en un tupper al treball.
Avui preparem una recepta de truita de patates farcida de pernil i formatge, fàcil i deliciosa. Li donarem un toc de forn amb sobrassada fosa que la fa irresistible.

Ingredients:

  • 3 patates grans
  • 5 ous grans
  • 1 ceba (opcional)
  • 3 o 4 rodanxes de pernil
  • 4 o 5 rodanxes de formatge fundent
  • Oli d’oliva verge
  • 50 g de sobrassada
  • 50 g de formatge ratllat
  • Orenga
  • Sal i pebre

Truita farcida

Preparació:

  1. Pelar i tallar les patates en làmines.
  2. Escalfar foc mitjà durant uns 20 o 25 minuts.
  3. Fer el mateix amb la ceba, tallar i escalfar. Escórrer i reservar. (Pots fer-la sense ceba).
  4. Batre els ous en un bol i agregar les patates i la ceba. Salpebrar al gust.
  5. Escalfar una paella antiadherent en el foc amb una mica d’oli d’oliva. Agregar la meitat de la mescla d’ou i patata.
  6. Cobrir amb les rodanxes de pernil i formatge.
  7. Afegir l’altra meitat de la mescla i deixar que es qualli una mica per sota.
  8. Donar la volta a la truita i quallar per la part de dalt.
  9. Quan estigui al punt, posar-la en una safata que pugui anar al forn.
  10. Afegir trossets de sobrassada i formatge ratllat per damunt.
  11. Ficar en el forn un parell de minuts perquè es desfaci la sobrassada i el formatge.
  12. Empolvorar una mica d’orenga abans de servir.

On trobaràs els productes: El Petit Rebost,   Nou costumFruites el Cim, Aviram Barceló

Per: Silvia de ChupChupChup