Les truites farcides són una temptació. És una elaboració fàcil que podem preparar amb ingredients que tinguem per casa i variar amb ells. De diferents verdures segons la temporada, de peixos o carns, embotits o de botifarra, per posar alguns exemples. Amb la varietat de truites gaudeix tota la família, les podem fer al gust de tots.
Són perfectes per a preparar amb antelació, per a portar-te-la d’excursió o portar-te-la en un tupper al treball.
Avui preparem una recepta de truita de patates farcida de pernil i formatge, fàcil i deliciosa. Li donarem un toc de forn amb sobrassada fosa que la fa irresistible.
Ingredients:
- 3 patates grans
- 5 ous grans
- 1 ceba (opcional)
- 3 o 4 rodanxes de pernil
- 4 o 5 rodanxes de formatge fundent
- Oli d’oliva verge
- 50 g de sobrassada
- 50 g de formatge ratllat
- Orenga
- Sal i pebre
Preparació:
- Pelar i tallar les patates en làmines.
- Escalfar foc mitjà durant uns 20 o 25 minuts.
- Fer el mateix amb la ceba, tallar i escalfar. Escórrer i reservar. (Pots fer-la sense ceba).
- Batre els ous en un bol i agregar les patates i la ceba. Salpebrar al gust.
- Escalfar una paella antiadherent en el foc amb una mica d’oli d’oliva. Agregar la meitat de la mescla d’ou i patata.
- Cobrir amb les rodanxes de pernil i formatge.
- Afegir l’altra meitat de la mescla i deixar que es qualli una mica per sota.
- Donar la volta a la truita i quallar per la part de dalt.
- Quan estigui al punt, posar-la en una safata que pugui anar al forn.
- Afegir trossets de sobrassada i formatge ratllat per damunt.
- Ficar en el forn un parell de minuts perquè es desfaci la sobrassada i el formatge.
- Empolvorar una mica d’orenga abans de servir.
On trobaràs els productes: El Petit Rebost, Nou costum , Fruites el Cim, Aviram Barceló
Per: Silvia de ChupChupChup