El xai a la menta és un plat de carn senzill que és perfecte per a preparar en el forn i es pot fer amb qualsevol peça de xai.
Amb la combinació de menta i llimona aconseguim donar aire fresc que ressaltarà el sabor de la carn. Queda molt tendre i molt aromàtica

Ingredients:

  • 1 cuixa de xai
  • 1 ceba
  • 2 grans d’all
  • 1 llimona, el seu suc
  • 1/2 got de vi blanc
  • Oli d’oliva verge
  • Sal i pebre
  • 1 bona branca de menta fresca

Preparació:

  1. Unes hores abans preparem la pasta per a macerar:
    Triturem amb un processador la ceba, els alls, les fulles de menta, el suc de llimona, afegim el vi blanc, i l’oli d’oliva. Es forma una pasta
  2.  Amb aquesta mescla cobrim la peça de xai i deixem que es maceri unes hores. Tindrà un sabor més intens i quedarà una mica més tendre.
  3.  Escalfem el forn a 200 °C i preparem la font per a forn.
  4. Introduïm la safata amb la peça de xai i passats 20 minuts baixem la temperatura a 180 °C. Continuem uns 60 minuts més. El temps varia depenent del pes de la peça.
  5. De tant en tant ruixem amb els seus sucs perquè no es ressequi, i si és necessari afegim mig gotet d’aigua.
  6. Quan estigui al punt retirem del forn.
  7. La salsa la preparem amb els mateixos sucs del rostit, la traiem de la safata del forn i si és necessari la reduïm una mica al foc.
  8. Servim el xai amb la salsa i unes rametes de menta fresca i llimona.

Xai a la menta

Trobaràs aquests productes en la  Carnisseria Raquel  i Fruites i verdures El Cim

Per: Silvia de ChupChupChup