Les pells de fruites i verdures contenen nutrients i vitamines que tampoc podem deixar escapar.No tenen per què anar a les escombraries, les podem aprofitar al màxim.

Congelar les pells per a anar recollint suficient quantitat i després utilitzar-les, és una bona idea. Rostirles al forn es ideal per fer xips, pols de fruita. Fer batuts i liquats també té moltes possibilitats.

Aquí et deixem algunes maneres d’aprofitar les pells de fruites i verdures:

  • Delicioses melmelades que es poden fer amb les pells, com la síndria i el meló, a més de les pomes, peres i altres fruites de temporada.
  • Les millors infusions són de llimona o de taronja. Una beguda relaxant podem obtenir en bullir les peles de llimona o taronja amb aigua, deixa que infusionen i cola el resultat. P
  • Els glaçons que es fan amb pela de taronja, llimona o mandarina. Ratlla la pell i posa-la en aigua en glaçons. Et servirà per a cuinar delicioses salses, o refrescos
  • La pell de verdures és perfecta per a cuinar brous deliciosos. Podem bullir la pell de la verdura fins a aconseguir un bon brou.Si li incorporem una patata i ho triturem tot tindrem una crema de verdures ideal.
  • Liquats. En la liquadora es trituren les fruites o verdures amb pell i les hortalisses (ben rentades) per a fer les mescles que més agradin.
  • Batuts i purés. Amb la batedora es pot aprofitar millor tot l’aliment i aconseguir un deliciós i fresc batut de fruites de temporada o un puré de verdures o fruites per fer compota o melmelades.
  • Compota de fruita batuda. La cocció estova la pell de les fruites, però si encara resulta desagradable per la seva textura, es pot batre i aconseguir una compota d’una textura homogènia i més nutritiva.
  • Rostit de fruites i verdures. Rostir les fruites i les verdures és una manera senzilla d’estovar les seves parts més dures, de manera que es pugui menjar tot sense que molesti la textura. Per fer xips es ideal.
  • Els ambientadors més naturals són els que es fan amb pells de fruites. Podem usar aquest element per a donar-li una aroma especial a la nostra casa. Deixa que s’assequi la pell de poma o els cítrics al sol i barreja amb canyella o claus.
Amb aquestes idees segur que aprofitem molt millor les restes de fruita i hortalissa, i no tenim excusa per al desaprofitament.