Les herbes aromàtiques donen un sabor únic al menjar. Alfàbrega, coriandre, farigola, anet, romaní, julivert… totes elles enriqueixen i aromatitzen els nostres plats, especialment quan han estat conservades de la manera correcta.

Un problema molt freqüent és com conservar les herbes aromàtiques fresques. Si no tens en compte alguns aspectes importants, et duraran en bones condicions unes poques hores o com a màxim uns pocs dies.

Si fas una amanida o vols usar les herbes per a decorar un plat, el millor és guardar-les de manera que les puguis usar fresques el major temps possible. Si les utilitzaràs en guisats, salses o sopes, llavors no importa si les congeles.

Alguns trucs per a conservar les herbes aromàtiques

  • Renta les herbes aromàtiques i després asseca-les bé.
  • Embolica-les suaument amb un paper de cuina i col·loca-les dins d’una bossa de plàstic amb tancament.
  • Guarda-les en la nevera.
  • Si ha passat una setmana i encara et queden herbes per usar, pots congelar-les. En el congelador poden durar des de tres fins a sis mesos.
  • Una altra opció és guardar les herbes en un recipient amb aigua en la nevera, com si fossin un ram de flors. L’aigua s’ha de canviar cada setmana per a mantenir la frescor. Pots anar retallant els trossos que necessitis.
  • Un altre mètode perquè durin molt temps congelar-les en forma de glaçons. Per a això, pica-les i barreja-les amb una mica d’oli d’oliva. Aquests glaçons seran ideals per a fer servir en menjars que portin oli, com a sopes, estofats, guisats o carns i peixos a la planxa.

Amb aquests trucs les herbes aromàtiques es conservaran millor i estaran llestes per a utilitzar a l’hora de cuinar