Els musclos són un dels productes de la mar més valorats en les cuines per la seva qualitat i intens sabor. A més, tenen un munt de propietats nutritives que els converteixen en autèntics tresors gastronòmics.

Entre les propietats dels musclos podem destacar el seu elevat contingut en vitamina A, vitamines del grup B, vitamina C, D, E i K. A més, tenen propietats antiinflamatòries a causa de l’alt contingut en àcids grassos omega-3. D’altra banda, podem destacar el seu alt contingut en aminoàcids i minerals com a calci, sodi, iode, ferro, zinc, potassi, magnesi, fòsfor, coure, manganès i seleni.

L’ideal és comprar els musclos frescos en la peixateria el mateix dia que els consumirem. Descarta aquells que estiguin trencats, o oberts.Per a conservar-los vius i en perfecte estat, fica’ls en la nevera embolicats en un drap humit i dins d’un bol. Evita submergir-los en aigua fins al moment en el qual els vagis a cuinar.

Musclos

Com netejar els musclos:

  • En primer lloc, saca els musclos de la nevera i col·loca’ls en una escorredora.
  • Mulla’ls amb aigua freda de l’aixeta, mentre els remous suaument amb la mà per a evitar que es trenquin. Així, eliminarem les restes d’arena
  • Tira les barbes externes cap a la part de baix del musclo com ens explica Maribel.
  • Amb ajuda d’un ganivet petit, grata algunes petites impureses que puguin tenir les peles dels musclos.
  • Descarta aquells que estiguin trencats o oberts. Si estan oberts, intenta tancar-los. Si tornen a obrir-se ràpidament és que estan morts. Els musclos han d’estar vius.
  • Finalment, torna a passar els musclos per l’aixeta per a aclarir-los bé.

Com obrir els musclos:

  1. Afegeix una mica d’aigua o brou a la cassola.
  2. Espera al fet que s’escalfi i afegeix els musclos a foc fort durant 2-3 minuts.
  3. Posa la tapa i espera al fet que s’obrin.

Parades on trobaràs peix i marisc: Pescados Maribel, Peixateria Pilar, Peix i Marisc Jordi, Núria Peixateria.

Per: Silvia de ChupChupChup