Les faves a la catalana és una recepta fàcil que forma part de la cuina tradicional catalana.
Aquesta recepta sol cuinar-se a la primavera perquè és la temporada del seu ingredient principal: les faves.
Aquests llegums se sembren a l’hivern i recol·lecten a la primavera, quan és el moment de trobar-les fresques. Fora de temporada, i al llarg de l’any, tens faves congelades o en conserva i pots usar-les per a fer la recepta.
Ingredients:
- 500 g faves desgranades
- 1 ceba tendra mitjana
- 2 grans d’all
- 1 tomàquet pelat i ratllat
- 50 g de cansalada
- Botifarra negra
- Catalana (botifarra blanca, opcional)
- 1 gotet licor d’anís (o moscatell)
- 1 ram d’herbes (bouquet garní)
- Sal, pebre, llorer
- 1 branca de menta fresca
- Oli d’oliva verge extra
Preparació:
- En una cassola, escalfar l’oli d’oliva i afegir la ceba i els alls ben picats. Sofregir uns 5 minuts.
- Afegir la cansalada tallada a dauets. Quan tot prengui color continuar amb el tomàquet ratllat.
- Afegir el bouquet garní o bé les herbes aromàtiques de què disposem, juntament amb el llorer.
- Tallar la botifarra negra i la catalana a daus o rodanxes, i reservar.
- Donar unes voltes i afegir les faves, la sal, pebre i el licor d’anís.
- Cobrir d’aigua, tapar i deixar coure uns 12-15 minuts, a foc lent, fins que les faves estiguin tendres. Depèn de les faves serà més temps o menys, això cal tenir-ho en compte.
- Rectificar de sal i pebre, al gust.
- Poser la botifarra negra a trossos al final, perquè no es desfaci durant la cocció, junt amb la branca de menta fresca.
- Quan estigui tot al punt, deixar-ho reposar fins que sigui el moment de servir
Trobaràs els productes per fer la recepta a les parades de verdura y xarcuteries del Mercat.
Per: Silvia de ChupChupChup