És un plat tradicional de molts països d’Orient Mitjà i el seu principal ingredient són els cigrons cuits. L’hummus és molt nutritiu, amb una textura fina i de gust suau que és ideal per aperitius, sopars i acompanyar un munt de plats.

Per variar de l’hummus clàssic, es poden afegir gran varietat d’ingredients com remolatxa, pebrot rostit, alvocat, llenties vermelles, carabassa…

La tahina o pasta de sèsam la pots comprar o la pots preparar a casa. T’expliquem com es prepara.

Per acompanyar el millor és un bon pa de pita, bastonets o torrades cruixents de pa i una safata de verdures crues tallades en palets o rodanxes.

Com fer Hummus bàsic

Ingredients:

  • 400 g de cigrons cuits
  • 1 llimona (suc)
  • 3 cdas de tahina o pasta de sèsam
  • 2 grans d’all
  • Oli d’oliva verge
  • Julivert fresc
  • Pebre negre i sal.
  • Pa de pita o xips de verdures per a acompanyar

Preparació:

  1. Comencem per escórrer bé els cigrons abans d’utilitzar-los.
  2. Triturar els cigrons amb el suc de mitja llimona, el gra d’all pelat, el tahíni, un polsim de pebre negre i sal.
  3. Afegirem l’oli d’oliva verge i el triturem fins que quedi una consistència suau.
  4. Si ens ve de gust picant, afegir bitxo o un polsim de pebre.
  5. Afegim per sobre julivert picat, pebre vermell, i llavors de sèsam, un bon doll d’oli d’oliva i llest.
  6. Ho podem guardar en la nevera fins a l’hora de servir.

 

HUMMUS

Com fer la tahina o pasta de sèsam

Ingredients i preparació:

  • Sèsam torrat
  • Aigua mineral
  • Oli de sèsam   (opcional)
  • Oli d’oliva verge extra
  1. Torrem el sèsam uns minuts al forn (6 minuts a 180º).
  2. Barregem aquest sèsam amb una mica d’aigua mineral, oli de sèsam i oli d’oliva verge extra.
  3. El batem amb la batedora fins que emulsioni.
  4. Ens ha d’agafar textura de crema o pasta.

 

Trobaràs els productes per fer la recepta a les parades del Mercat.

Per: Silvia de ChupChupChup