Avui preparem una recepta d’aprofitament amb la pell de la síndria.

Quan consumim síndria o meló, tirem la pell i la malgastem, no fem res amb ella. La podem aprofitar per fer confitures, infusions i tes. A més aporta energia a l’organisme i conté vitamina B6, un nutrient essencial per a sintetitzar el magnesi i la dopamina i millorar l’energia.

És una preparació senzilla que dona molt bon resultat, sorprèn la textura i el sabor quan ja està acabada.

Ingredients:

  • 1 kg de pell de síndria
  • 2 pomes
  • 500 g de sucre
  • Suc de 1 llima

Preparació:

  1. Preparar la pell de la síndria: tallar-la en trossets petits traient la part verda i deixant una mica de polpa per a donar color.
  2. En un bol barrejar els trossets amb el sucre i deixar en repòs de 2 a 3 hores.
  3. Portar-ho al foc i afegir la poma tallada i el suc de la llima.
  4. Deixar coure uns 35-40 minuts a foc mitjà.
  5. Quan estigui llesta, triturar-la.
  6. Omplir els pots de cristall amb la melmelada encara calenta i donar-los la volta fins que es refredin.

 

Melmelada de síndria

 

Trobaràs els productes per fer la recepta a les parades del Mercat.

Per: Silvia de ChupChupChup