Per Tots Sants no hi poden faltar els panellets acompanyant les castanyes i els moniatos. En totes les cases no falta aquest típic dolç i durant uns dies ens delectem amb els seus diferents sabors i colors.

Es poden fer de molts sabors i aromes, per a gaudir de gran varietat. Amb codony, cafè, xocolata, coco, fruites, maduixa, menta, llimona… nous, canyella…  Però els típics i tradicionals són els de pinyons i ametlles.

Avui t’expliquem com preparar els clàssics i a més els de xocolata i coco.

Recepta de panellets

Ingredients:

  • 500 g d’ametlla (pols)
  • 350 g de sucre
  • 150 g d’aigua
  • 2 rovells d’ou
  • 1 clara d’ou
  • Pinyons i ametlla en gra

Per fer diferents varietats:

  • Coco ratllat
  • Cacau en pols

Preparació:

  1. En un cassó posem el sucre amb l’aigua a foc no gaire fort fins que comenci a bullir i quedi una textura de xarop.
  2. S’afegeix l’ametlla molta de cop i es remou bé.Quan la mescla s’enlairi de les parets (trigarà entre 2 i 5 min.) es retira del foc i es deixa refredar.
  3. Afegeix una clara d’ou sense muntar i mescla bé.
  4. Tapa la massa amb un film i deixa reposar la massa un mínim de dues hores en la nevera (si el prefereixes la pots deixar tota la nit reposant fins a l’endemà).
  5. Amb la massa fes boletes no gaire grans, seguidament les pintes amb el rovell d’ou diluït amb unes gotes d’aigua i les arrebosses en pinyons o ametlles trossejades.
  6. Posa els panellets sobre una safata de forn folrada amb un paper d’enfornar i fica’ls en el forn calent a 200º C durant uns 6 minuts o fins que estiguin daurats.
  7. Deixa’ls refredar en una reixeta i gaudeix-los amb les castanyes i els moniatos.

Per als panellets de coco i xocolata:

  1. Barregem una porció de massa amb el coco ratllat i una altra part amb la xocolata.
  2. Formem els panellets en forma de boleta o allargats, com més t’agradi.
  3. Els passem al forn a 200 °C uns 5-6 minuts.

 

Trobaràs els productes per fer la recepta a les parades del Mercat.