Avui preparem el risotto de carabassa, un plat perfecte per a fer a la tardor, quan l’hortalissa està en el seu millor moment.
Es pot utilitzar en multitud de preparacions i coccions: sopes, cremes, pastissos, guarnicions, flams, confitures o purés. Cuinar-la al forn, saltada, ofegada, gratinada o bullida.
Una altra opció és combinar-la amb pasta o arròs, com aquest risotto que cuinem avui, un plat senzill i fàcil de preparar, riquíssim i molt complet.
Recepta de Risotto de carabassa
Ingredients: (4 persones)
- 300 g arròs carnaroli
- 350 gr de carabassa pelada
- 1 ceba
- 1 porro
- 1 litre de brou vegetal
- 1 got vi blanc
- 30 g mantega
- 100 g formatge parmesà o grana padano ratllat
- Oli d’oliva
- Sal, romaní.
Preparació:
- Picar la ceba i el porro ben petits i sofregir-ho en una cassola amb una mica d’oli.
- Afegir la carabassa tallada a dauets petits i deixar coure uns minuts fins que estigui tendra.
- Afegir l’arròs, el rossegem una mica i hi sumem el vi blanc.
- Donem unes voltes i deixem coure fins que veiem que el vi s’ha evaporat.
- Escalfar el brou de verdures i ho afegim a l’arròs.
- Rectificar de sal i pebre al gust.Donar voltes tota l’estona i quan veiem que s’ha evaporat n’hi tirem més.
- Apagar el foc quan l’arròs és cuit (segons marca de fabricant).
- Incorporar la mantega i a poc a poc el formatge parmesà ratllat.
- Donar unes voltes i servir immediatament.
- Empolvorar amb unes fulles de romaní per a donar un toc especial.
Trobaràs els productes per fer la recepta a les parades del Mercat.
Per: Silvia de ChupChupChup