Risotto de carabassa

Avui preparem el risotto de carabassa, un plat perfecte per a fer a la tardor, quan l’hortalissa està en el seu millor moment.

Es pot utilitzar en multitud de preparacions i coccions: sopes, cremes, pastissos, guarnicions, flams, confitures o purés. Cuinar-la al forn, saltada, ofegada, gratinada o bullida.

Una altra opció és combinar-la amb pasta o arròs, com aquest risotto que cuinem avui, un plat senzill i fàcil de preparar, riquíssim i molt complet.

Recepta de Risotto de carabassa

Ingredients:  (4 persones)

  • 300 g arròs carnaroli
  • 350 gr de carabassa pelada
  • 1 ceba
  • 1 porro
  • 1 litre de brou vegetal
  • 1 got vi blanc
  • 30 g mantega
  • 100 g formatge parmesà o grana padano ratllat
  • Oli d’oliva
  • Sal, romaní.

Preparació:

  1. Picar la ceba i el porro ben petits i sofregir-ho en una cassola amb una mica d’oli.
  2. Afegir la carabassa tallada a dauets petits i deixar coure uns minuts fins que estigui tendra.
  3. Afegir l’arròs, el rossegem una mica i hi sumem el vi blanc.
  4. Donem unes voltes i deixem coure fins que veiem que el vi s’ha evaporat.
  5. Escalfar el brou de verdures i ho afegim a l’arròs.
  6. Rectificar de sal i pebre al gust.Donar voltes tota l’estona i quan veiem que s’ha evaporat n’hi tirem més.
  7. Apagar el foc quan l’arròs és cuit (segons marca de fabricant).
  8. Incorporar la mantega i a poc a poc el formatge parmesà ratllat.
  9. Donar unes voltes i servir immediatament.
  10. Empolvorar amb unes fulles de romaní per a donar un toc especial.

 

Trobaràs els productes per fer la recepta a les parades del Mercat.

Per: Silvia de ChupChupChup

2022-10-06T10:19:02+02:00
Go to Top