Avui preparem una recepta tradicional amb un producte típic de Burgos, “la morcilla”.

És una recepta molt fàcil de preparar, i en poc temps. A més podem aprofitar patates o pomes que tenim per casa.
Al mercat trobaràs tots els productes per a preparar aquesta recepta. La pots provar amb diferents tipus de morcilla o diferents varietats de poma.

Ingredients:

  • 2 patates mitjanes
  • 1 morcilla de Burgos
  • 2 pomes
  • Oli d’oliva verge

Elaboració:

  1. Pelar les patates, rentar i tallar en làmines fines. Ofegar en una paella amb bastant oli  a foc lent fins que quedin ben fetes.
  2. Salpebrar al gust i deixar escórrer de l’oli que sobra.
  3. Pelar les pomes, partir a quarts, retirar el cor i tallar a làmines fines. Fer el mateix que les patates, en una paella amb una mica d’oli cuinar-les a foc mitjà. Quan estiguin toves, retirar.
  4. Treure la pell a la botifarra, esmicolar-les i saltar-les en la mateixa paella uns minuts.
  5. Amb un cèrcol de rebosteria rodó o quadrat anem muntant el milfulls.
  6. Posem una capa de patata, una altra de botifarra, una altra de poma. Es pot fer amb una capa de cada o amb diverses més fines.
  7. Opcionalment es pot acompanyar amb una base de pa torrat.

Trobaràs els productes per fer la recepta a les parades del Mercat.