Avui preparem una recepta tradicional amb un producte típic de Burgos, “la morcilla”.
És una recepta molt fàcil de preparar, i en poc temps. A més podem aprofitar patates o pomes que tenim per casa.
Al mercat trobaràs tots els productes per a preparar aquesta recepta. La pots provar amb diferents tipus de morcilla o diferents varietats de poma.
Ingredients:
- 2 patates mitjanes
- 1 morcilla de Burgos
- 2 pomes
- Oli d’oliva verge
Elaboració:
- Pelar les patates, rentar i tallar en làmines fines. Ofegar en una paella amb bastant oli a foc lent fins que quedin ben fetes.
- Salpebrar al gust i deixar escórrer de l’oli que sobra.
- Pelar les pomes, partir a quarts, retirar el cor i tallar a làmines fines. Fer el mateix que les patates, en una paella amb una mica d’oli cuinar-les a foc mitjà. Quan estiguin toves, retirar.
- Treure la pell a la botifarra, esmicolar-les i saltar-les en la mateixa paella uns minuts.
- Amb un cèrcol de rebosteria rodó o quadrat anem muntant el milfulls.
- Posem una capa de patata, una altra de botifarra, una altra de poma. Es pot fer amb una capa de cada o amb diverses més fines.
- Opcionalment es pot acompanyar amb una base de pa torrat.
Trobaràs els productes per fer la recepta a les parades del Mercat.